Bescherm je kat om de  maanden tegen vlooien, teken en wormen: 

ZEER NIEUWSGIERIG ZEER GEVOELIG 

Katten zijn nieuwsgierige, ondeugende, ondernemende huisgenoten die spelenderwijs in de raarste situaties terecht kunnen komen. Daarom houden we van ze. Door dit alledaagse gedrag worden ze blootgesteld aan de gevaren van parasieten. Toch zijn nog veel katten onvoldoende beschermd tegen wormen, vlooien en teken. 

Wat zijn mogelijke redenen waarom eigenaren  hun katten niet behandelen tegen parasieten? Lastig te behandelen.  Onbekend met het belang van goede bescherming tegen parasieten. Vergeten van de behandeling. 

HET OP DE JUISTE MANIER BESCHERMEN VAN KATTEN TEGEN PARASIETEN IS EEN UITDAGING.  ELKE KAT IS UNIEK EN VRAAGT DUS OM EEN INDIVIDUEEL BEHANDELPLAN. 

ONTWORMINGSADVIES  ESCCAP 

Het advies van ESCCAP is om een kat volgens onderstaand schema preventief te ontwormen. De gemiddelde kat valt in risicogroep B (4x per jaar tegen spoelwormen). Ontwormen tegen spoelwormen is in het belang van de gezondheid van mens en dier. De larven van de kattenspoelworm kunnen namelijk de mens (vooral kinderen) besmetten en klachten veroorzaken. Katten raken besmet via de moedermelk, contact met grond (zoals de tuin) en door het eten van prooidieren of rauw vlees. Lintwormen bij katten vormen geen noemenswaardig risico voor de kat en de volksgezondheid en vereisen daarom géén preventieve aanpak. De ESCCAP richtlijnen geven daarom aan, katten pas te behandelen als de aanwezigheid van lintwormen of vlooien is aangetoond.

 

a.  Indien lintwormsegmentjes worden gezien rond de anus of op de ontlasting:  ontworm tegen lintwormen en start vlooienbestrijding. b.  Het regelmatig laten onderzoeken van de ontlasting van hond of kat is een goed alternatief  voor het ‘standaard’ ontwormingsadvies. c.  Ruim de ontlasting direct op en deponeer dit in een container (gewoon afval) en niet in de groenbak. 

Ontworming van kittens  Ontwormen vanaf een leeftijd van 3 weken, waarbij de behandeling iedere 2 weken herhaald wordt  tot 2 weken na het spenen, daarna maandelijks tot een half jaar leeftijd.  Zogende poezen steeds tegelijk met de kittens ontwormen. 

Bravecto® Plus is een buitengewoon bijzondere SPOT-ON tegen vlooien, teken én wormen; speciaal ontwikkeld voor katten. Bravecto® Plus bouwt voort op de bewezen effectiviteit, het gebruiksgemak en de langdurige bescherming zoals u dat gewend bent van Bravecto®. 

Bravecto® Plus bevat:

 

DE UNIEKE SAMENSTELLING VAN BRAVECTO® PLUS BIEDT DE MOGELIJKHEID OM KATTEN GEMAKKELIJK, CONFORM ESCCAP ADVIEZEN, PREVENTIEF TE BESCHERMEN TEGEN VLOOIEN, TEKEN EN WORMEN.

 

DE EXTRA PLUS VAN BRAVECTO® 

Gebruiksgemak: Eigenaren geven de voorkeur aan een 12-wekelijkse behandeling. 

Therapietrouw: Langere werkingsduur, minder vaak behandelen dus minder kansen  om herbehandeling te vergeten. 

Langdurige bescherming: Kan helpen het aantal maanden behandeling per jaar te verhogen.2 Goed voor volksgezondheid, dierenwelzijn en uw praktijk. 

Tevreden eigenaar: : Gemak en langdurig beschermd. 

Conform ESCCAP richtlijnen: Voor een gemiddelde kat volstaat één behandeling per 12 weken voor de geadviseerde3 preventieve behandeling tegen wormen, vlooien en teken.

 

 

Dierenarts
Greet Pouders

Koning Boudewijnstraat 75
3920 Lommel - België

Stratenplan

Gsm: 0497/70.24. 26
BTW BE0821.997.202

Stuur een email

Raadpleging:

enkel op afspraak

 

Online afspraak

 

Afhalen van medicatie & voeding:

maandag & woensdag:
tss 9u00 & 10u00

dinsdag & donderdag:
tss 11u00 & 12u00

 

 


 

Bezoekersteller
30410
Deze weekDeze week22
TotaalTotaal30410